Symbiose

Symbiose

Symbiose is een bijzonder bier dat we samen met Steve Gammage van Bronckhorster Brewing Company in Rha hebben gebrouwen. Het is het beste van bier, wijn en champagne in een fles. Vanaf 26 november is dit bier verkrijgbaar. Reserveren is mogelijk, zo lang de voorraad strekt.
In het voorjaar van 2016 zijn we het Symbiose-project gestart. Aan het einde van die zomer hebben we Pinot Noir-druiven geplukt in Duitsland. Dat deden we op het wijngoed van nazaten van Beethoven. En hoe grappig, de eigenaar lijkt sprekend op zijn voorvader.

 

Blond bier

Al eerder hadden we een speciaal blond bier gebrouwen. Met zorg hebben we de mouten uitgekozen. Belangrijk omdat dit de basis is voor een heel bijzonder bier. Na het ‘reguliere’ bierbrouwproces hebben we druiven aan de brouwketel toegevoegd. De druiven en het blond bier zijn bij elkaar gebracht voor de tweede vergisting.

Champagne-gist

Daarna heeft het brouwsel tijd gehad op te rijpen. Na weken hebben we met een heel team het brouwsel afgevuld op flessen. Deze flessen zijn extra stevig, vanwege de hoge druk die ontstaat door de toevoeging van champagne-gist. Deze gist eet veel suikers op, waardoor er veel druk in de fles ontstaat. Dit is ook de oorzaak van de feestelijke sparkling, die in het bier zit. Net als bij een Brut Champagne is de afdronk van het Symbiose-bier droog.

Pupitres

De flessen hebben wekenlang rustig gelegen om de gist de kans te geven goed zijn werk te doen. In de laatste fase van het productie-proces zijn de zware flessen in pupitres geplaatst. Dit zijn de rekken, waarin de flessen met de hals geplaatst worden. Door het dagelijks draaien en steeds rechterop zetten van de flessen zakt de gist naar de hals van de fles.

Kurk met muselet

Na enkele weken draaien, wordt de hals van de fles – en dus de gistprop – bevroren. Door de fles te openen schiet de prop er uit. De flessen worden dan handmatig bijgevuld en voorzien van een kurk met een chique muselet. De flessen zijn klaar om gelabeld te worden en na een rust van nog eens een paar weken, zijn de flessen klaar voor de verkoop.

Verkoop is gestart

De verkoop is gestart. Op zondag 26 november kun je de flessen komen afhalen op de brouwerij. We organiseren dan een speciale feestmiddag met live muziek, lekkere hapjes en natuurlijk versgetapte bieren van de Koperen Ster brouwerij. Het eerste biertje krijg je van ons! En neem gerust je vrienden mee.

Twee varianten

Je kunt de flessen Symbiose vanaf nu reserveren. Er zijn twee varianten. De Biere Pinot Brut, gebrouwen met de Pinot Noir-druiven. Dit bier is iets donkerder en vooral fruitiger dan de Biere Blonde Brut. Dit feestelijke bier is – zoals de naam al zegt – blond en krachtig. Beide bieren hebben een zeer complex smaakpalet en 10,5% alcohol.

Gelimiteerde oplage

De Symbiose-bieren zijn beperkt beschikbaar. Een 75 cl. fles Biere Pinot Brut kost € 35,-. De 75 cl.fles Biere Blonde Brut kost € 30. De flessen worden geleverd in een luxe geschenkverpakking.
Je kunt ook beide varianten bestellen in een luxe cadeaupakket. Je krijgt er dan twee sierlijke Symbiose-glazen bij cadeau. Deze set kost € 65.

Bestel nu!

Reserveren kan door een mail te sturen naar ikwilsymbiose@dekoperenster.nl. Vermeld duidelijk welke variant je wilt hebben en het aantal flessen. Zet ook je adresgegevens in de mail svp. Binnen een aantal dagen krijg je van ons een betalingsverzoek. Als die is voldaan, ben je eigenaar van een heel bijzonder bier en kom jij de feestdagen wel door!
Reserveringen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Hier geldt echt op=op.

Brouwerij & Distilleerderij - De Koperen Ster - graag bellen voor een afspraak a.u.b.
Tel: Karin Meijsen: +31 64 837 57 51
Tel: Oliver Meckler: +31 61 069 87 09
Het Wolbert 23B
7545 WK Enschede